Nieuws

Corona / COVID-19

Corona / COVID-19
De ontwikkelingen van het Corona-virus zijn vreselijk en daarmee hebben in het Gezondheidscentrum Lloyd's Terras ook te maken. Het virus mag zich niet verspreiden en dus zullen we moeten zorgen dat mogelijk besmette mensen het centrum niet binnenkomen en plaatsen we bij de ingang en in het gebouw dispensers met een desinefcterend middel . 
 

Zorgprogramma HBA door zorgverzekeraars ingekocht

Zorgprogramma HBA door zorgverzekeraars ingekocht
Door de toenemende vergrijzing wordt de aandacht voor klachten van en aandoeningen aan het bewegingsapparaat steeds belangrijker. Het bewegingsapparaat wordt gevormd door spieren, pezen, banden, kapsels, botten, gewrichten en zenuwen; het houdings- en bewegingsapparaat (HBA). Ten behoeve van de zorgverlening vanuit het Lloyd’s Terras aan patiënten in Veendam en omstreken met aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat heeft Bert Hartstra van Fysio Topzorg een zorgpad ontwikkeld.  
 

Nieuwe Kredietovereenkomst met Triodos ondertekend

Nieuwe Kredietovereenkomst met Triodos ondertekend
Op 23 oktober 2018 tekenden de initiatiefnemers van het Gezondheidscentrum Lloyd's Terras en de Triodosbank de kredietovereenkomst. Hiermee is de financiering rond. Deze bestaat eigen investering door de initiatiefnemers aangevuld met leningen verstrekt door de Triodosbank en Fonds Het Nieuwe Doen.
 

Persbericht Gemeente Veendam

Persbericht Gemeente Veendam
Persbericht Veendam, augustus 2018 Overeenstemming vestiging Gezondheidscentrum Lloyd’s Terras De  initiatiefnemers van het Gezondheidscentrum Lloyd’s Terras (GCLT) en de gemeente Veendam hebben overeenstemming bereikt over de vestiging van het gezondheidscentrum op het Lloyd’s Terras in Veendam. Binnenkort doen de initiatiefnemers hiervoor een aanvraag omgevings-vergunning. In september 2018 wordt een overeenkomst ondertekend.
 

Zeer inspirerende bijeenkomst van aspirant zorgverleners GC Lloyd's Terras

Zeer inspirerende bijeenkomst van aspirant zorgverleners GC Lloyd's Terras
Na afloop waren de reacties eensgezind enthousiast: iedereen vond de bijeenkomst van 12 oktober (2016) in Hotel Parkzicht in Veendam met de zorgverleners die de intentie hebben om zich te vestigen in het nieuw te bouwen gezondheidscentrum op het Lloyd's Terras in Veendam zeer inspirerend. Het werd de kick-off van een samenwerking tussen hulpverleners van diverse disciplines die moet leiden tot een betere (zoveel mogelijk integrale) samenwerking tussen hulpverleners in de (1ste en 2de lijn van de) somatische en de geestelijke gezondheidszorg en met het sociale domein. De inbreng van ieder van de deelnemers gaf vertrouwen aan elkaar en partijen als Zorgbelang (t.b.v. de patiënt) en de beoogde geldverstrekker (t.b.v. de financiering). 
 

Informatiebijeenkomst op woensdag 20 april 2016

Informatiebijeenkomst op woensdag 20 april 2016
Op woensdag 20 april 2016 is in een besloten informatiebijeenkomst inzicht gegeven in de plannen en ambities van de initiatiefnemers van het Gezondheidscentrum Lloyd's Terras te Veendam.