Terug naar Nieuws

Opnieuw financiering bij Triodos Bank

Gepubliceerd op:
Opnieuw financiering bij Triodos Bank

Sinds 2016 is voor het nieuw te bouwen Gezondheidscentrum Lloyd's Terras de Triodos Bank de beoogde financier. Met Sander Kooiman van Triodos is van meet af aan een goed en intensief contact geweest, opdat de voorwaarden waaronder de financiering kan worden aangeboden voor de initiatiefnemers haalbaar zijn. Woensdag 12 juli 2017 werd de eerste kredietovereenkomst ondertekend, maar door de problemen over de aankoop van de grond, moest de financiering deze zomer (2018) opnieuw worden aangevraagd. Met succes, dat de bouw definitief doorgaat is meded te danken aan Triodos Bank.

Jarenlang zijn de initiatiefnemers bezig geweest om een gezondheidscentrum te bouwen in Veendam. Aanvankelijk was het Oranjepark de beoogde locatie, maar sinds 2012 is dat het Lloyd's Terras, ook wel de Poort van Veendam genoemd. Steeds was het de bedoeling om niet een projectontwikkelaar, een woningbouwvereniging, een pensioenfonds of welke buitenstaander dan ook eigenaar te laten worden van het gezondheidscentrum. We wilden het in eigen beheer doen, omdat we grip willen hebben en houden op de exploitatie. Maar dat maakte het niet eenvoudig. Er moet veel eigen geld in gestopt worden en ook sommige andere traditionele financieringsvoorwaarden waren niet aantrekkelijk. Daarom nam het realiseren van de plannen veel tijd in beslag. Maar het is dus ook in tweede instantie gelukt. De financiering is rond; mede dankzij een coöperatieve insteek van Sander Kooiman en zijn Triodos Bank.

Nieuwe Kredietovereenkomst met Triodos ondertekend

Nieuwe Kredietovereenkomst met Triodos ondertekend
Op dinsdag 23 oktober 2018 hebben de initiatiefnemers van het Gezondheidscentrum Lloyd's Terras voor de tweede keer een kredietovereenkomst met Triodosbank gesloten. De eerste keer was in juni 2017, maar die was door misverstanden met de gemeente Veendam over de aankoop van de grond, verlopen. Aanpassing van de kredietovereenkomst was noodzakelijk.
 

Persbericht Gemeente Veendam

Persbericht Gemeente Veendam
Persbericht Veendam, augustus 2018 Overeenstemming vestiging Gezondheidscentrum Lloyd’s Terras De  initiatiefnemers van het Gezondheidscentrum Lloyd’s Terras (GCLT) en de gemeente Veendam hebben overeenstemming bereikt over de vestiging van het gezondheidscentrum op het Lloyd’s Terras in Veendam. Binnenkort doen de initiatiefnemers hiervoor een aanvraag omgevings-vergunning. In september 2018 wordt een overeenkomst ondertekend.