Terug naar Nieuws

Nieuwe Kredietovereenkomst met Triodos ondertekend

Gepubliceerd op:
Nieuwe Kredietovereenkomst met Triodos ondertekend

Op dinsdag 23 oktober 2018 hebben de initiatiefnemers van het Gezondheidscentrum Lloyd's Terras voor de tweede keer een kredietovereenkomst met Triodosbank gesloten. De eerste keer was in juni 2017, maar die was door misverstanden met de gemeente Veendam over de aankoop van de grond, verlopen. Aanpassing van de kredietovereenkomst was noodzakelijk.

In Hotel Parkzicht, tijdens een heerlijke lunch, werden de handtekeningen onder de kredietovereenkomst gezet. Onder toeziend oog van procesbegeleider Bart Doornbusch zetten namens Triodos Sander Kooiman en namens de eigenaren van het gezondheidscentrum Henk Veentjer (Huisartsenpraktijk Veentjer), Egbert Greving (Apothekers Combinatie Veendam), Wim Thiewes (Fysiotherapiepraktijk Havenstraat) en Maarten Wetterauw (Molendrift) hun handtekening. 

Hiermee is een zeer belangrijke stap gezet naar de bouw van het gezondheidscentrum. De volgende stappen zijn: de ondertekening van de kredietovereenkomst met het Fonds Het Nieuwe Doen (de week van 29 oktober) en de overdracht van de grond door de Gemeente Veendam aan de nieuwe eigenaren. Daarna zal met de bouw worden begonnen. Intussen loopt de vergunningenprocedure voorspoedig.

Persbericht Gemeente Veendam

Persbericht Gemeente Veendam
Persbericht Veendam, augustus 2018 Overeenstemming vestiging Gezondheidscentrum Lloyd’s Terras De  initiatiefnemers van het Gezondheidscentrum Lloyd’s Terras (GCLT) en de gemeente Veendam hebben overeenstemming bereikt over de vestiging van het gezondheidscentrum op het Lloyd’s Terras in Veendam. Binnenkort doen de initiatiefnemers hiervoor een aanvraag omgevings-vergunning. In september 2018 wordt een overeenkomst ondertekend.
 

Opnieuw financiering bij Triodos Bank

Opnieuw financiering bij Triodos Bank
Sinds 2016 is voor het nieuw te bouwen Gezondheidscentrum Lloyd's Terras de Triodos Bank de beoogde financier. Met Sander Kooiman van Triodos is van meet af aan een goed en intensief contact geweest, opdat de voorwaarden waaronder de financiering kan worden aangeboden voor de initiatiefnemers haalbaar zijn. Woensdag 12 juli 2017 werd de eerste kredietovereenkomst ondertekend, maar door de problemen over de aankoop van de grond, moest de financiering deze zomer (2018) opnieuw worden aangevraagd. Met succes, dat de bouw definitief doorgaat is meded te danken aan Triodos Bank.