Terug naar Nieuws

Nieuwe Kredietovereenkomst met Triodos ondertekend

Gepubliceerd op:
Nieuwe Kredietovereenkomst met Triodos ondertekend

Op 23 oktober 2018 tekenden de initiatiefnemers van het Gezondheidscentrum Lloyd's Terras en de Triodosbank de kredietovereenkomst. Hiermee is de financiering rond. Deze bestaat eigen investering door de initiatiefnemers aangevuld met leningen verstrekt door de Triodosbank en Fonds Het Nieuwe Doen.

In Hotel Parkzicht, tijdens een heerlijke lunch, werden de handtekeningen onder de kredietovereenkomst gezet. Onder toeziend oog van procesbegeleider Bart Doornbusch zetten namens Triodos Sander Kooiman en namens de eigenaren van het gezondheidscentrum Henk Veentjer (Huisartsenpraktijk Veentjer), Egbert Greving (Apothekers Combinatie Veendam), Wim Thiewes (Fysiotherapiepraktijk Havenstraat) en Maarten Wetterauw (Molendrift) hun handtekening. 

Hiermee is een zeer belangrijke stap gezet naar de bouw van het gezondheidscentrum. De volgende stappen zijn: de ondertekening van de kredietovereenkomst met het Fonds Het Nieuwe Doen (de week van 29 oktober) en de overdracht van de grond door de Gemeente Veendam aan de nieuwe eigenaren. Daarna zal met de bouw worden begonnen. Intussen loopt de vergunningenprocedure voorspoedig.

Corona / COVID-19

Corona / COVID-19
De ontwikkelingen van het Corona-virus zijn vreselijk en daarmee hebben in het Gezondheidscentrum Lloyd's Terras ook te maken. Het virus mag zich niet verspreiden en dus zullen we moeten zorgen dat mogelijk besmette mensen het centrum niet binnenkomen en plaatsen we bij de ingang en in het gebouw dispensers met een desinefcterend middel . 
 

Zorgprogramma HBA door zorgverzekeraars ingekocht

Zorgprogramma HBA door zorgverzekeraars ingekocht
Door de toenemende vergrijzing wordt de aandacht voor klachten van en aandoeningen aan het bewegingsapparaat steeds belangrijker. Het bewegingsapparaat wordt gevormd door spieren, pezen, banden, kapsels, botten, gewrichten en zenuwen; het houdings- en bewegingsapparaat (HBA). Ten behoeve van de zorgverlening vanuit het Lloyd’s Terras aan patiënten in Veendam en omstreken met aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat heeft Bert Hartstra van Fysio Topzorg een zorgpad ontwikkeld.